Voormalig BLAAK10 Gallery & Store

De voormalige BLAAK10 Gallery & Store aan de Witte de Withstraat 7c fungeert sinds februari 2013 als creatieve broedplaats temidden van veel toonaangevende Rotterdamse galeries.

Onder de naam ‘Threesome’ is Mothership dit jaar gestart met een leerwerkbedrijf dat vakkennis overdraagt aan talentvolle studenten. Elk jaar krijgen circa twintig talentvolle studenten van de Willem de Kooning Academie en de Hogeschool Rotterdam onder professionele begeleiding van Mothership kunstopdrachten die zij zelf zullen vormgeven en realiseren. De studenten gaan per team van drie personen met andere teams de strijd aan. Een team bestaat uit één student van de Willem de Kooning Academie, één student van de studierichting Leisure Management en één student van de studierichting Commerciële Economie. Elk team van ‘Threesome’ krijgt onder begeleiding van Mothership dezelfde kunstopdracht voorgelegd en gaat aan de slag met conceptvorming; teamleden letten op haalbaarheid en strategie. Na een pitch wordt het beste plan voor een kunstopdracht gezamenlijk met de opdrachtgever gekozen om te worden gerealiseerd.

Het doel van ‘Threesome’? Studenten een werkomgeving bieden waar zij tijdens hun studie kunnen ervaren hoe het is om met echte kunstopdrachten aan de slag te gaan. Een platform waar jong talent direct in aanraking komt met verschillende opdrachtgevers en professionals.