VROUWEN SCHIJTEN NIET!

Thursday 5 July 2007 at 10:14 am.

BLAAK10 PRESENTEERT… VROUWEN SCHIJTEN NIET!

Drie jonge vrouwen uit verschillende disciplines, samen in één expositie van 6 juli t/m 9 september 2007.

vrouwen-schijten-niet.jpg

Galerie Blaak10 presenteert een tentoonstelling die er niet om liegt. Zomer 2007 is het moment om vrouwelijke ontwerpers eens goed in het daglicht te zetten. Drie succesvolle afgestudeerde kunstenaressen/ ontwerpsters laten hun eigenzinnigheid zien in cross-overs tussen kunst en vormgeving. Het thema ‘vrouw’ staat centraal, bij ieder op een geheel eigen manier. Illustratie, mode en beeldende kunst vinden elkaar in deze expositie.

Inhakend op de recente maatschappelijke ontwikkelingen van de westerse en moderne wereld hebben we het niet meer over emancipatie van de vrouw maar over haar ontwikkeling als de nieuwe man. De vrouw van nu krijgt een eerlijke kans in de maatschappij om te groeien. Vrouwen kunnen aan de top staan, zo ook in de kunstwereld. Onze exposanten zijn een goed voorbeeld voor alle vrouwen van verschillende culturen die nog wel moeten vechten voor hun vrijheid. Met trots presenteren wij Nada van Dalen, Anouk Griffioen en Nienke Koedijk die tijdens de zomer de galerie laten schijnen.

Nada van Dalen is een ontwerpster met een a- modieuze houding als van een autonoom kunstenaar. Haar kleding past niet direct bij trends en tijdsbeeld, of bij één bepaalde doelgroep. Het is lekker stug, wrang en rauw. Anouk Griffioen tekent bij voorkeur op groot formaat en met veel expressie. Haar tekeningen zijn afbeeldingen van gemoedtoestanden; door onbekende vrouwelijke personages uitgebeeld. Nienke Koedijk is opgeleid als illustrator, maar al tijdens haar studie heeft ze zich bezig gehouden met driedimensionale vormgeving en ze beweegt zich op het grensvlak tussen toegepaste en autonome kunst.

Tien studenten van de WdKA hebben de zomerexpositie georganiseerd. Deze studenten hebben het afgelopen collegejaar een bijdrage geleverd aan de exposities in Blaak10. Deze ervaring is gebruikt voor de expositie ‘Vrouwen schijten niet!’.

BLAAK10 PRESENTEERT…VROUWEN SCHIJTEN NIET!, vrijdag 6 juli t/m zondag 9 september 2007 wo t/m zo 11.00-18.00 u toegang gratis. Opening vrijdag 6 juli 17.00-19.00 u. BLAAK10 galerie Witte de Withstraat 7a www.blaak10.nl 010 280 9251

—————————————————————————————–Meer informatie + digitaal beeldmateriaal: Myrna van de Water, Portal_ ‘Door to the River’ / Bureau Externe Betrekkingen Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam 010 – 2414786 www.wdka.hro.nl, www.blaak10.nl

Leave a Reply

CAPTCHA Image CAPTCHA Audio
Refresh Image