‘UP’ ROTTERDAMSE JONGERENCULTUUR

Sunday 8 November 2009 at 5:36 pm.

BLAAK10 nodigt u van harte uit voor de boekpresentatie op vrijdag 20 november 2009 18.00 tot 20.00 uur.Vincent Dekkers (1971) raakte na zijn verhuizing van Eindhoven naar Katendrecht in de ban van de energie en de rauwheid van de straatcultuur ‘op’ Rotterdam-Zuid. Hier ging hij verder met waar hij in Brabant ooit mee was begonnen: het vastleggen van jongerencultuur. Sinds 2005 heeft hij honderden jongeren gefotografeerd aan de hand van thema´s zoals werk, sport en spel, leefomgeving en religie.Met meer dan 170 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen Rotterdamse jongeren een mengelmoes van uiteenlopende subculturen. Ondanks de soms grote verschillen in achtergrond en lifestyle hebben de jongeren ook veel gemeen: het zoeken naar een eigen plek in een razendsnel veranderende samenleving.Na drie jaar fotograferen presenteert Vincent Dekkers het fotoboek ‘UP’. Een documentaire in beeld en taal als reflectie op de Rotterdamse jongerencultuur.Tevens vindt er van dinsdag 17 november 2009 t/m zondag 6 december 2009 een expositie plaats in Blaak10 met werk van Vincent Dekkers.

Comments are closed.