WdKA Maaskantprijs 2010

Wednesday 27 October 2010 at 1:19 pm.

dinsdag 9 november tot en met zondag 14 november 2010

Met deze prijs, een reisbeurs ter waarde van 3200 euro, wilde de Rotterdamse architect en oud-bestuurslid H. A. Maaskant jonge kunstenaars en ontwerpers stimuleren in hun ontwikkeling en eerste aarzelende schreden in de beroepspraktijk. De Willem de Kooning Academie organiseert de Maaskantprijs elke twee jaar.

Het werk van alle genomineerden wordt van 9 t/m 14 november geëxposeerd in de galerie BLAAK10 aan de Witte de Withstraat.

De WdKA Maaskantprijs is in het recente verleden uitgereikt aan Stephan Korczak (2008 , GO), Nada van Dalen (2006, MODE) Frank Duijnisveld (2004, AV), Gyz La Rivière (2002, MODE), Christiaan de Rooij (2001, IMM), Gaby Guzman (1999, AV) en Lonne Wennekendonk (1997, GO). Schilder Arie van Geest was in 1969 de eerste winnaar.

De jury voor de WdKA Maaskantprijs 2010 bestaat dit jaar uit Jacques van Heijningen( directeur Rotterdams Media Fonds), Zoe Gray (curator Witte de With Center for Contemporary Art), Luuk Bode ( illustrator), Ellie Uyttenbroek (Exactitudes, stylist), Vincent van Baar (grafisch ontwerper), Margaret West (eigenaresse kledingwinkel Ginza, stylist) en Jan van Heemst (secretaris zonder stemrecht).

Genomineerden:

Autonome beeldende kunst
Weronika Zielinska
Lisa van Leenen

Advertising
Pascal Rotteveel & Niels Straatsma (duo)
&
Stefan van den Boogaard & Tim Arts (duo)

Animatie
Tim van Hussen

Audiovisueel ontwerpen
Joost van der Wiel

Grafisch ontwerpen
Shilpi Ahmed-van der Pool
Miriam Thijssen

Illustratie
Debby Bosman
Jelmer Noordeman

Mode
Mylene van de Sande
Noortje Zijlstra

Lifestyle & Design
Arie van Vliet
Irene Westerbeek

Interieurarchitectuur
Anke van Boord

Digitale fotografie
Olivier de Bree

Comments are closed.