Piet Zwart Institute geeft IFFR extra glans

Wednesday 16 January 2013 at 10:42 am.

Tijdens het 42e International Film Festival Rotterdam organiseert het Piet Zwart Institute, onderdeel van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, een uitgebreid programma.

Kom op maandag 28 januari naar het themaprogramma Sound Stages: The School of Sound- Rotterdam in de Doelen. Dit symposium georganiseerd door de Master Media Design and Communication  is onderdeel van het IFFR Signals programma. Voor meer informatie bekijk hier website van het IFFR sounds Stages http://www.filmfestivalrotterdam.com/en/iffr-2013/sections/signals/signals-sound-stages/

The School of Sound – Rotterdam
Maandag 28 januari 2013, 11.00-15.00 uur in de Doelen (van Capelle zaal)
Toegang: Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het IFFR http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl/tickets-en-info/
Voor studenten van het Piet Zwart Institute is de toegang gratis.

Gedurende het IFFR kun je ook een bezoek brengen aan BLAAK10 Gallery & Store aan de Witte de Withstraat voor de expositie Soundfigures van Aura Satz-  een collectie van haar meest recente films. Het werk van Aura Satz omvat film, geluid, performance en beeldhouwwerk.

Satz gaat in haar werk dieper in op geluidsvisualisatie door verschillende technologieën en akoestische apparatuur – zoals een plaat van Chladni, een Rubens’ buis, een theremin, mechanische muziek – en volgt nauwlettend de materialen, resulterende geluidspatronen en wijzen van betrokkenheid in bewegingen. Het lijkt alsof de camera over haar onderwerp zweeft, visueel en akoestisch inzoomend totdat het abstract wordt qua schaal en context. De filmnarratieven onderzoeken vaak de meer metaforische, literaire en cineastische associaties, terwijl de visuals zorgen voor een intieme ontmoeting met archaïsche en verouderde geluidstechnologieën.

Klik hier voor meer informatie over haar projecten, prijzen en  carrière www.iamanagram.com .

Soundfigures
BLAAK10 Gallery & Store
24 januari – 2 februari 2013
Opening: 24 januari 2013, 17 uur ( Vooraf vindt er om 15.00 uur lezing plaats- meer info volgt spoedig)
Witte de Withstraat 7a, 3012 BK Rotterdam
Openingstijden: di t/m vrij 11-18u. zat – zon 13-17u

Voor meer informatie over het Piet Zwart Institute en haar opleidingen klik hier. http://pzwart.wdka.nl/home

Comments are closed.