25-02-2013 -  Groot, C.M.F.W. de

Op zaterdag 9 maart is het weer zover. Tijdens de twaalfde editie van de Rotterdamse Museumnacht openen 53 Rotterdamse musea en galeries hun deuren. Natuurlijk is de academie ook dit jaar weer van de partij.

In BLAAK10 Gallery & Store gaan twee teams, Cats en Dogs, onder leiding van alumni Chris Versteeg en Leon Kranenburg de strijd met elkaar aan. De rivaliserende kunstenaars geven hun eigen kijk op de eeuwige strijd tussen katten en honden. De teams zijn zo goed als klaar en staan te trappelen om elkaar te lijf te gaan. Welke kant kies jij? Zie de strijd tussen ‘Cats vs. Dogs’ en laat je emoties de vrije loop.

Team Cats
Gwen Stok
Ready2Rumbl
Baschz Leeft
Svetlana Petrova (RU)
Chris Versteeg
Roosmarijn Mascini
Lastplak

Team Dogs
Kiki Peeters
Marianne Lock
Rosanne Van Zanten
JanJoost Jullens
P. Winkel
Mevrouw Zoetekauw
Vintage Freddie by Maison Viola

Verder een bijdrage van Amy Wu en de heren van Radio Lastplak en Ruwe Data. De ramen van BLAAK10 worden onder handen genomen door Bruce TMC.

Cats vs Dogs is een idee van Chris Versteeg (PROJEKT C) en Léon Kranenburg (WOAU).

Cats vs Dogs part 3
Museumnacht 2013, zaterdag 9maart 2013
BLAAK10 Gallery & Store (nr 7 in het programmaboekje)
Witte de Withstraat 7a
Bus: A, B, C, D
Halte: Schiedamsedijk

Zaterdag 9 maart 2013
Openingstijden: 20-02 uur
Kaartverkoop via de Rotterdamse Museumnacht


18-01-2013 -  Groot, C.M.F.W. de

Spectaculaire expositie in BLAAK10 Gallery & Store

Lekker Vies

Jonge illustratoren halen het heerlijkste én smerigste in zichzelf naar boven.

Tweeëndertig derdejaars studenten van de studierichting Illustratie van de Willem de Kooning Academie presenteren hun werk in BLAAK10 Gallery & Store. Ze laten zich inspireren door een combinatie van twee uitersten: lekker & vies. Deze grootse expositie bestaat uit illustraties, tekeningen, schilderijen, sculpturen en animaties.
Cupcakes van snot, pus en stront, een harige man van drie meter gevuld met snoepgoed, een schilderij van een kotsend meisje gemaakt uit snoep, een film over het ontbindingsproces van organische poppen en strips over een vieze vriendin; elke illustrator komt met zijn geheel eigen invulling van deze twee uitersten. De één legt meer nadruk op het lekkere en de ander op het vieze. Bezoekers moeten balanceren tussen deze twee uitersten.

BLAAK10 Gallery & Store is onderdeel van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. BLAAK10 organiseert zowel solo- als groepsexposities van huidige studenten en alumni.

Opening: vrijdag 8 februari 2013, 17-21 uur
Expositie: zaterdag 9  februari t/m zondag 3 maart 2013

Witte de Withstraat 7a
3012 BK Rotterdam
010-2809251
di t/m vrij 11.00-18.00 uur
zat & zon 13.00-17.00 uur

www.wdka.nl

www.lekkervies.com


16-01-2013 -  Groot, C.M.F.W. de

Tijdens het 42e International Film Festival Rotterdam organiseert het Piet Zwart Institute, onderdeel van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, een uitgebreid programma.

Kom op maandag 28 januari naar het themaprogramma Sound Stages: The School of Sound- Rotterdam in de Doelen. Dit symposium georganiseerd door de Master Media Design and Communication  is onderdeel van het IFFR Signals programma. Voor meer informatie bekijk hier website van het IFFR sounds Stages http://www.filmfestivalrotterdam.com/en/iffr-2013/sections/signals/signals-sound-stages/

The School of Sound – Rotterdam
Maandag 28 januari 2013, 11.00-15.00 uur in de Doelen (van Capelle zaal)
Toegang: Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het IFFR http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl/tickets-en-info/
Voor studenten van het Piet Zwart Institute is de toegang gratis.

Gedurende het IFFR kun je ook een bezoek brengen aan BLAAK10 Gallery & Store aan de Witte de Withstraat voor de expositie Soundfigures van Aura Satz-  een collectie van haar meest recente films. Het werk van Aura Satz omvat film, geluid, performance en beeldhouwwerk.

Satz gaat in haar werk dieper in op geluidsvisualisatie door verschillende technologieën en akoestische apparatuur – zoals een plaat van Chladni, een Rubens’ buis, een theremin, mechanische muziek – en volgt nauwlettend de materialen, resulterende geluidspatronen en wijzen van betrokkenheid in bewegingen. Het lijkt alsof de camera over haar onderwerp zweeft, visueel en akoestisch inzoomend totdat het abstract wordt qua schaal en context. De filmnarratieven onderzoeken vaak de meer metaforische, literaire en cineastische associaties, terwijl de visuals zorgen voor een intieme ontmoeting met archaïsche en verouderde geluidstechnologieën.

Klik hier voor meer informatie over haar projecten, prijzen en  carrière www.iamanagram.com .

Soundfigures
BLAAK10 Gallery & Store
24 januari – 2 februari 2013
Opening: 24 januari 2013, 17 uur ( Vooraf vindt er om 15.00 uur lezing plaats- meer info volgt spoedig)
Witte de Withstraat 7a, 3012 BK Rotterdam
Openingstijden: di t/m vrij 11-18u. zat – zon 13-17u

Voor meer informatie over het Piet Zwart Institute en haar opleidingen klik hier. http://pzwart.wdka.nl/home


09-01-2013 -  Groot, C.M.F.W. de

REX7
YOU are the information

26 januari 2013, 16.00 uur
BLAAK10 Gallery & Store

Vanaf zaterdag 26 januari 2013 verkrijgbaar bij BLAAK10 Gallery & Store: de voorlopig laatste ‘papieren’ editie van ons alumnimagazine REX met als thema ‘YOU are the information’.

De academie volgt in REX met veel interesse de prestaties en wapenfeiten van haar afgestudeerden. In deze editie besteden wij aandacht aan de diverse rollen van informatie en informatiegebruik binnen de beeldende kunst en design.

Kom op zaterdag 26 januari aanstaande om 16.00 uur naar BLAAK10 voor de lancering en een ‘meet en greet’ met de ontwerpers van REX7: Daan Timmer, Hannah Meijer, Nils Mork, Malou Warmerdam, Amandine Maas en Elsa Pinto Basto.


09-01-2013 -  Groot, C.M.F.W. de

Vrijdag 11 januari vanaf 17.00 uur tonen tweedejaars studenten Mode een serie experimentele denim ontwerpen voor mannen – onder de noemer ‘Untie Fetisj’ – in BLAAK10 Gallery & Store in de Witte de Withstraat.

De outfits zijn te zien in BLAAK10 van 12 t/m 20 januari 2013.


14-12-2012 -  Groot, C.M.F.W. de

Vrijdag 14 december vanaf 17 uur is het eindelijk zover! De Decemberstore opent haar deuren met producten/prints van onder andere Ellie Uyttenbroek & Ari Versluis, Quintus Kropholler, Imre Bergmann, Peter van de Merwe, Sanne Zeeman…nog vele anderen!

Kom langs in onze store, scoor je collectable en ’shop ’til you drop’ uit ons exclusieve aanbod aan producten van studenten en alumni.

Tijdens de Decemberstore biedt BLAAK10 ook de ruimte aan het project My Fantastic Pocket Guide App The Netherlands. Deze multimediatentoonstelling schetst een subjectief en uiterst persoonlijk beeld van onze studenten over Nederland. Applicaties, videogames, borduurwerk en nog veel meer…

Houd onze Facebookpagina scherp in de gaten voor nog meer fijne producten!

*Gesigneerde en gelimiteerde collectable – Wervingscampagne 2012 – Ellie Uyttenbroek en Ari Versluis

BLAAK10 Gallery & Store
Decemberstore
15 december 2012 – 6 januari 2013
Opening vrijdag 14 december 2012, 17.00 uur


05-11-2012 -  Groot, C.M.F.W. de

Op zaterdag 10 november aanstaande vindt vanaf 16 uur de uitreiking van de Maaskantprijs 2012 plaats in BLAAK10 Gallery & Store aan de Witte de Withstraat 7a.

Met deze prijs, een reisbeurs ter waarde van  € 4.000, wilde de Rotterdamse architect en oud-bestuurslid, Huig Maaskant (1907-1977) jonge kunstenaars en ontwerpers stimuleren in hun ontwikkeling en eerste aarzelende schreden in de beroepspraktijk. De Willem de Kooning Academie organiseert de Maaskantprijs elke twee jaar.

De WdKA Maaskantprijs is in het recente verleden uitgereikt aan Joost van der Wiel (2010, AV),  Stephan Korczak (2008, GO), Nada van Dalen (2006, Mode) Frank Duijnisveld (2004, AV), Gyz La Rivière (2002, Mode), Christiaan de Rooij (2001, IMM), Gaby Guzman (1999, AV) en Lonne Wennekendonk (1997, GO). Schilder Arie van Geest was in 1969 de eerste winnaar.

De expositie met het werk van onderstaande genomineerden is te bewonderen van 11 november t/m 25 november 2012.

Genomineerden

Advertising
Jasper Jansen
Daan van Dam & Bas van de Poel

Animatie
Amanda Nedermeijer
Aimée de Jongh

Audiovisueel ontwerpen
Robbert Geers
Alicia Breton Ferrer

Autonome beeldende kunst
Micha Prinsen & Roel Roscam Abbing (duo)

Fotografie
Manolya Isik

Grafisch ontwerpen
Thijs de Jong

Mode
Robis Koopmans
Albert Jan Metselaar

Lifestyle & Design
Jeroen Bloemers
Sharon Jane Dompig

Ruimtelijk ontwerpen
Wil van Twuijver
Tea Hadzizulfic

Product Design
Isaac Monté
Rik van Veen


19-10-2012 -  Groot, C.M.F.W. de

(Oud)-studenten beschilderen muren van BLAAK10 Gallery & Store.
Vuur tegen zee. Warm tegen koud. Hel tegen hemel. Oorlog tegen vrede. Rood tegen blauw.

Twee teams – rood en blauw – gaan in de week van vrijdag 26 oktober t/m zondag 4 november een schildergevecht aan in onze galerie. De teams starten ieder aan één kant van de galerie, en geen van beiden zal bereid zijn af te wijken van de voorgenomen koers. Mochten zij elkaar aan de overkant tegenkomen, dan is een confrontatie onvermijdelijk.

Laat u meevoeren in dit gevecht tussen rood tegen blauw! Welke beelden kunnen weerstand bieden aan de chaos en welke blijven overeind? En is er ergens nog een spoor van harmonie of samenwerking terug te vinden?

Gedurende de opening op vrijdag 26 oktober worden de wapens even neergelegd.
In het weekend van 3 en 4 november laat men de penselen rusten en kun je met eigen ogen aanschouwen hoe alle sporen van de confrontatie weer langzaam worden uitgewist. De finissage zal daarom plaatsvinden in een spierwitte ruimte, alsof er nooit iets is gebeurd.

De Weerstand is een Exido-project.

Expositie: 26 oktober – 4 november 2012

Opening: vrijdag 26 oktober, 17 uur
Finissage: zondag 4 november, 13 uur


03-10-2012 -  Groot, C.M.F.W. de

Perzische tapijten nieuw leven inblazen, dierenzwermen vertalen tot juweel en religie tot een modern sieraad verheffen. Dit is slechts een greep uit de vele verrassende manieren waarop tien Arts & Crafts studenten van de Willem de Kooning Academie toegepaste kunst benaderen.

Deze jonge ontwerpers hebben het talent om concepten op een ambachtelijke manier te vertalen naar unieke producten van hoge kwaliteit. Daar waar de Meubelmakers in deze expositie laten zien dat een oubollig tapijt heel modern kan zijn, verheerlijken de Edelsmeden hun sieraden tot iets waardevollers dan een stukje metaal en laten de Kledingmakers zien hoe kleding ook anders kan.

Opening: vrijdag 5 oktober 2012 vanaf  17.00 uur
Expositie: zaterdag 6 oktober – zondag 21 oktober 2012

BLAAK10 Gallery & Store
Witte de Withstraat 7a Rotterdam
dinsdag – vrijdag 11.00 – 18.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur


23-08-2012 -  Matthew Armitage

Tijdens de Wereld van Witte de With, dopen The Hundreds en Iwan Smit BLAAK10 Gallery & Store om tot ‘The Monster Show’. De jonge beeldend kunstenaar en ontwerper maakte een collectie voor het heetste streatwearlabel van dit moment.

Om Iwan Smit kun je eigenlijk niet meer heen. Deze jonge hond timmert al aardig aan de weg, en zijn ontwerpen voor Woei zijn niet meer uit het straatbeeld weg te slaan. Daarnaast heeft hij al meerdere solo-exposities vol schilderijen, sculpturen en andere objecten op zijn naam. Deze man is hot!

Nu stort hij zich vol overgave op een nieuwe uitdaging. Gedurende de start van het Rotterdamse culturele seizoen, presenteert Iwan Smit in samenwerking met Freshcotton een unieke kledinglijn voor het merk The Hundreds. En BLAAK10…die heeft de primeur!

Naast Iwan, kregen zestien prominente Rotterdamse grafisch ontwerpers de kans om hun skills los te laten op het The Hundreds-logo. Ook het thema van deze Wereld van Witte de With – ‘THE STREET_ LIVE!’ – zijn we niet uit het oog verloren; een buitenbar verbindt de straat met de galerie.

Op zoek naar dope kleding en dikke ontwerpen? Waag de gok, verlaat de straat en enter onze galerie. Dit wil je niet missen! Kom dus allemaal naar BLAAK10 en vergeet je portemonnee niet. Scoor iets uit de vette ‘for men only’ kledinglijn en drink een biertje aan onze speciaal ingerichte buitenbar.

Locatie:
BLAAK10 Gallery & Store, Witte de Withstraat 7a

Openingstijden:
Vrijdag 14 september: 20:00 uur tot sluit
Zaterdag 15 en zondag 16 september: 13:00 – 17:00 uur