About CrossLab

Wat is CrossLab?
CrossLab was het medialab van de Willem de Kooning Academie tussen 2008 -2013. Met als uitgangspunten multimedia, technologie en digitale ‘tools’ heeft dit experimentele laboratorium en kenniscentrum technologisch hoogwaardig mediaonderwijs geboden. Het doel was: studenten van alle studierichtingen prikkelen, inspireren en stimuleren tot het verkennen van technologie en multimedia.

Wat deed CrossLab?
CrossLab – academiebreed platform: realiseerde – als ’spin in het web’- het lesaanbodprogramma in samenwerking met alle vakstudierichtingen.

CrossLab – onderwijsaanbod: was crossmediaal en interdisciplinair en sloot aan bij de gekozen studierichtingen. Trefwoorden waren: ‘Eigensinn’ (kritisch gebruik van digitale media) ‘hands-on’ projecten (spelenderwijs leren omgaan met technologie) en innovatie (inzetten van technologische vernieuwing in de eigen praktijk).

CrossLab – medialab: was een werkplaats met technologische faciliteiten en een plek voor onderzoek en ontwikkeling. Een fysieke ‘hub’ die informatie, kennis en expertise op het gebied van technologie beschikbaar maakt voor alle afdelingen van de academie.

Opendag 03

Opendag 01

Opendag 02