Wereld van de Witte de With

Tuesday 6 September 2011 at 11:11.

Dit weekend staat in het teken van de start van het culturele jaar in Rotterdam. Met als onderdeel daarvan de Wereld van de Witte de With. Daar is dit weekend veel te zien, onder andere dat bij Rotterdamse kunstenaars en vormgevers drukwerk nog steeds in de belangstelling staat.

Letterproeftuin II De With is de vlammende dagkrant vol nieuws, interviews, reviews, geheimtips en recensies. Een spannend samenwerkingsverband tussen Jeroen Bosch van kunstlog trendbeheer.com en De Letterproeftuin (Jaron Korvinus, Yorit Kluitman en Timon van der Hijden). De With wordt gedistribueerd op verschillende plekken in de Witte de Withstraat en ligt in elke museumwinkel.

Goliath en de wereld van de witte de with Van zaterdagochtend tot zaterdagnacht staan de winkeldeuren wijd open en is er van alles te zien en doen. Om te beginnen is er de Rotterdamse Mesh Print Club, die je kennis laat maken met de wondere wereld van zeefdrukken door jou te leren hoe je zelf een zeefdruk maakt.

Eksit Krant Gyz La Rivière geeft een eenmalige editie uit van de legendarische Rotterdamse undergroundpublicatie Eksit Krant. De Eksit was een Rotterdams poppodium dat in de jaren zeventig tot begin jaren tachtig gevestigd was aan de Eendrachtsstraat. De Eksit Krant begon als aankondigingskrantje voor alles wat er plaatsvond, maar groeide snel uit tot een platform voor kunstenaars, schrijvers en muzikanten uit de experimentele Rotterdamse kunstscène.

Free Money For All!’ is een project waarbij namaakgeld als kunstobject gratis wordt rondgestrooid – de generositeit van het kunstgebaar bevestigend, alsook het subversieve niet schuwend door te flirten met de valsmunterij. Het activistisch element schuilt in ‘het gebaar naar het volk’ toe, door te suggereren nutteloos met belastinggeld te strooien.

En natuurlijk is er ook werk te zien van vele oud studenten, bijvoorbeeld:

Wes en mamas quartet of queer experiences Wes Westenburger tovert samen met performancekunstenaars Prinzessin Hans en Duncan Allen de Witte de Withstraat om tot een waar circus, een kleurrijk festijn vol mooie, maar vooral bizarre ervaringen.  Wes Westenburger, Prinzessin Hans en Duncan Allen geven op theatrale wijze hun kijk op hedendaagse mythen en beeldvorming rondom beroemdheden.

Veredelde Verkeersborden Het lijkt niemand eigenlijk te deren, de palen met verkeersborden die als puisten de grond uit puilen. Iedereen ziet ze, ze brengen allemaal een boodschap over, maar verder vallen ze eigenlijk niemand écht op. Joost Goudriaan presenteert de verkeersborden als sculptuur, ontdaan van hun gewone betekenis.

Comments are closed.