HELDENAVOND
   
       
       
     
       
   

Het heerlijk Heldenavondje is gekomen!

Thursday 2 December 2010 at 11:49 am.

Op maandag 6 december 2010 start een nieuwe reeks Heldenavonden in de gloednieuwe locatie van LantarenVenster op de Kop van Zuid. Sinterklaas mag dan net zijn geweest, met kunstenaar Joep van Lieshout als gast bieden wij een avondje dat je niet mag missen!

 Sinds 1980 woont de geboren Brabander in Rotterdam, waar hij in 1995 zijn Atelier van Lieshout opricht. In zijn jonge jaren wilde Joep graag schilder worden. Gedurende zijn opleiding aan de ‘Academie voor Beeldende kunsten en Technische Wetenschappen’, nu beter bekend als de Willem de Kooning Academie, nam zijn interesse voor schilderen echter af. De oud-WdKA’er besloot zich te richten op sculpturen en installaties, en verwierf hiermee al snel internationale bekendheid.

Van Lieshout ziet zichzelf als kunstenaar die functionele objecten maakt. Deze visie zie je terug in de grootse werken – van de zelfvoorzienende vrijstaat AVL-Ville tot het miljoenen ontwerp Slave-City – die het midden houden tussen beeldende kunst, architectuur en design.

Voor deze avond hebben wij Van Lieshout tussen zijn sculpturen van glasvezel versterkt polyester vandaan kunnen lokken om te praten en discussiëren over zijn tijd aan de Academie, zijn inspiratiebronnen, oeuvre én kijk op de toekomst. Kortom: een inspirerende Rotterdamse Held op een nieuwe en inspirerende plek.

Comments are closed.