HELDENAVOND
   
       
       
     
       
   

POP-UP Heldenavond tijdens het Ro Festival, 23 mrt om 18.30 uur

Monday 21 March 2011 at 3:09 pm.

Op woensdag 23 maart 2011 vindt er tijdens het Ro Festival in de Rotterdamse Schouwburg een speciale editie van de Heldenavond plaats. Op verzoek van het Ro Theater duiken we in de wereld van het theater en zetten we twee Rotterdamse helden in de spotlight: choreografe Conny Janssen en decorontwerper Thomas Rupert.

Conny Janssen voltooide in 1982 haar dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie en is specialist in het creƫren van voorstellingen op locatie; van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen dans in een breder perspectief. Momenteel tourt haar gezelschap met de voorstelling ZOUT door het land en keert op donderdag 12 mei terug voor de laatste voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg.

Bekijk voor meer info over Conny: www.connyjanssendanst.nl

Onze tweede held, Thomas Rupert, studeerde Mode en Theaterkostuumontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen waar hij in 1990 met een hoge onderscheiding afstudeerde. Daarna volgde hij de opleiding Theatervormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht. Sinds jaar en dag is Thomas Rupert vaste decorontwerper voor het dansgezelschap Conny Janssen Danst. Daarnaast werkt hij sinds 1998 samen met Alize Zandwijk regisseur en artistiek leider van het Ro Theater. Zo ontwierp hij alle drie de decors voor de Dea Loher Trilogie, waarvan Dieven na afloop van de Heldenavond te zien is.

De Heldenavond is een initiatief van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. Deze avonden dienen als een platform waarop Helden uit de beeldende kunst en vormgeving worden uitgenodigd door studenten.

Ro Festival en WdKA Heldenavond met Conny Janssen en Thomas Rupert
Woensdag 23 maart 2011, Hal Rotterdamse Schouwburg.
Aanvang Heldenavond: 18.30 uur
Aanvang voorstelling Dieven: 20.15 uur

Voor zowel de Heldenavond als de voorstelling Dieven geldt: bepaal zelf de toegangsprijs!

Reserveren via www.rotheater.nl/reserveren

Comments are closed.