HELDENAVOND
   
       
       
     
       
   

31 mei 2012: Heldenavond met Marlies Dekkers in LantarenVenster

Tuesday 22 May 2012 at 2:32 pm.

“De moderne zelfbewuste vrouw weet dat ze alleen haar verleider naar zich toe hoeft te trekken, terwijl ze, als verleider zelf, met elk initiatief dat ze neemt, haar lusten laat zien, en dus ook haar kwetsbaarheid.” – Marlies Dekkers

Wat krijg je als je elementen als verlangen, verleiding, mystiek, schoonheid, sensualiteit, extase en erotiek mengt met een internationale handelsgeest? Wat gebeurt er met je als je ontwerpen regelrechte kaskrakers blijken en gedragen worden door internationale sterren als Lady Gaga en Sarah Jessica Parker? Vraag het onze Held Marlies Dekkers zelf en kom op donderdagavond 31 mei naar LantarenVenster in Rotterdam!

Dekkers groeit op in het Brabantse Oosterhout en begint eind jaren 80 – met een huishoudschool- en havodiploma op zak – aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Zij studeert in 1991 niet alleen cum laude af, maar maakt ook naam met haar ontwerp voor een ‘blotebillenjurk’. Twee jaar later start ze met haar inmiddels internationaal succesvolle lingerielijn ‘Undressed’, die ze in de loop van de jaren aanvult met een herenlijn, avondkleding, badkleding en zelfs met een collectie zonnebrillen.

Haar ontwerpen zijn niet alleen een commercieel succes, maar hebben ook artistieke waarde. Dekkers exposeert onder andere in de Rotterdamse Kunsthal, het Schielandshuis, het Rijksmuseum Amsterdam, Breda’s Museum en het Paleis van de Schone Kunsten in Antwerpen. In 2003 verandert het Museum Boijmans van Beuningen zelfs in een heuse catwalk.

Samen met schrijfster Heleen van Royen brengt ze in 2008 het boek ‘Stout’ uit, waarin de beide dames bekende Nederlandse vrouwen uithoren over avontuur, flirten, macht, succes, lingerie en erotiek.

Wat drijft Marlies Dekkers? Hoe zag haar studietijd eruit en wat zijn haar plannen voor de toekomst? Kom naar de Heldenavond en vraag onze Held het hemd van het lijf!

De Heldenavond is een initiatief van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam in samenwerking met LantarenVenster. Deze avond biedt bezoekers de kans hun Helden uit de beeldende kunst en vormgeving beter te leren kennen en hen het hemd van het lijf te vragen.

WdKA Heldenavond met Marlies Dekkers. Donderdag 31 mei 2012. LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam. Aanvang: 20.00u. Toegang €7 / studenten €5 (let op: op vertoon van je WdKA collegekaart € 2,50). Kaarten verkijgbaar via de website van LantarenVenster.

Comments are closed.